header banner
Default

Deze analist beweert dat Bitcoin zich voorbereidt op een enorme verbetering


De populaire macro-analist Benjamin Cowen is ervan overtuigd dat Bitcoin klaar is voor een gigantische correctie. Er is momenteel sprake van een golden cross, een patroon uit de technische analyse, en volgens Cowen is dat in het verleden vaak een voorbode voor dalingen geweest.

Over het algemeen ziet met een golden cross als een bullish signaal, maar voor Bitcoin is het de laatste tijd niet goed uitgepakt.

Wat is een golden cross?

We spreken van een golden cross als het 50-daagse gemiddelde van de Bitcoin koers hoger is dan het 200-daagse gemiddelde van de koers. Een golden cross is het tegenovergestelde van een death cross.

Hoewel de bulls meesten hun ogen openen bij een golden cross, is het voor Bitcoin volgens Cowen geen heel succesvol signaal geweest in het verleden.

“Een death cross, die we vaak in het nieuws voorbij zien komen, vertelt je in principe wat er al gebeurd is. Het vertelt je al dat de koers gedaald is”, aldus Benjamin Cowen.

Om die reden zorgt een death cross volgens hem, in ieder geval bij Bitcoin, juist voor stijgingen van de koers; omdat de ellende dus al heeft plaatsgevonden. Gek genoeg moeten we dit signaal volgens deze analist dus andersom interpreteren.

Moeten we ons zorgen maken?

Volgens Benjamin Cowen is de grens van 31.000 dollar een belangrijk steunniveau voor de Bitcoin koers. Als Bitcoin die weet te houden, dan is dat volgens Cowen een goed teken.

“Het grotere ding is, als Bitcoin een terugval krijgt, dat dit gebied (31.000 dollar) de zone is die iedereen bekijkt. Verandert deze zone dan in een steunpunt? Als je uit een range breekt, dan is het heel belangrijk dat deze vervolgens in een steunpunt verandert”, aldus Benjamin Cowen.

Mochten we dus afzakken en een koersverlies lijden met Bitcoin, dan wordt het volgens deze doorgewinterde analist belangrijk om de steun rond de 31.000 dollar in de gaten te houden.

Waarom? Omdat we in februari een daling van ~8-9 procent pakten na een golden cross en we dat nu weer kunnen krijgen, zo stelt de analist.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Sally Christensen

Last Updated: 1700163721

Views: 632

Rating: 3.9 / 5 (94 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sally Christensen

Birthday: 2020-06-30

Address: 17637 Romero Rapid Suite 735, Armstrongville, UT 86470

Phone: +4735623518547202

Job: SpaceX Engineer

Hobby: Gardening, Dancing, Wine Tasting, Skydiving, Billiards, Rock Climbing, Card Games

Introduction: My name is Sally Christensen, I am a dedicated, tenacious, Colorful, sincere, vibrant, resolute, vivid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.