header banner
Default

Bill Gates, vakfına 20 milyar dolarlık bir bağış yaparak, "Milyarderler listesinden çıkacağım" dedi


Bill Gates, ilk olarak 2010 yılında servetini dağıtma sözü verse de o zamandan beri servetinin net değeri iki katından fazla arttı. Forbes dergisine göre şu anda 118 milyar dolar değerinde bir servete sahip ancak bu, 2000 yılında eski karısıyla kurduğu hayır kurumu olan Bill & Melinda Gates Vakfı'na Temmuz ayında yaptığı bağıştan sonra önemli ölçüde düşecek.

Twitter’daki paylaşımında Gates, pandemi, Ukrayna savaşı ve iklim krizi de dahil olmak üzere son ‘küresel aksilikler’ nedeniyle vakfın harcamalarını yılda 6 milyar dolardan 2026'ya kadar 9 milyar dolara çıkaracağını söyledi. 

GATES, MİLYARDERLER LİSTESİNDEN ÇIKACAK

VIDEO: Servetiniz 20 milyar dolar olsa bağışlar mıydınız? Bill Gates servetini kendi vakfına bağışlıyor.
Çiçek Çizmeci ile Teknoloji

Açıklamasında Gates şu ifadeleri kullandı: “Geleceğe bakarken, servetimin neredeyse tamamını vakfa vermeyi planlıyorum. Dünyanın en zengin insanları listesinden ineceğim ve sonunda düşeceğim. Kaynaklarımı, acıları azaltmak ve hayatları iyileştirmek için en büyük etkiye sahip olacak şekilde topluma geri vermekle yükümlüyüm. Umarım, büyük zenginlik ve ayrıcalıklı konumlardaki diğer kişiler de bu anda adımlarını atarlar.”

Gates Vakfı, Sıtma gibi hastalıkları ortadan kaldırmak, eğitimi iyileştirmek ve kötü sağlık koşullarıyla mücadele etmek için birçok ülkede faaliyet yürütüyor. 2020 yılında Gates Vakfı’nın 49.8 milyar dolarlık varlığıyla dünyanın en büyük ikinci yardım vakfı olduğu ve milyarder yatırımcı Warren Buffett gibi diğer zenginler tarafından desteklendiği düşünülüyordu.

Bill Gates, Forbes'in 1995 ile 2010 yılları arasında ve 2013 ile 2017 yılları arasında dünyanın en zengin insanı unvanını elinde tutuyordu. Ancak Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve ardından Tesla CEO'su Elon Musk, Gates’i koltuğundan indirdi. 

Sources


Article information

Author: Brenda Clark

Last Updated: 1702097882

Views: 1061

Rating: 4.9 / 5 (41 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brenda Clark

Birthday: 2007-05-03

Address: Unit 4419 Box 9605, DPO AE 18592

Phone: +4818874619880074

Job: Electrician

Hobby: Cocktail Mixing, Tea Brewing, Gardening, Mountain Climbing, Badminton, Metalworking, Whiskey Distilling

Introduction: My name is Brenda Clark, I am a unwavering, Colorful, risk-taking, important, frank, forthright, radiant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.