header banner
Default

Eter fiyatları bugün neden düştü?


Ethereum ağının yerel token'ı Ether, 2 Ekim ile 9 Ekim arasında %8,2'lik bir düşüş yaşadı. Yaşanan bu düşüş, kripto satışlarındaki artışa ve aynı şekilde Vitalik Buterin'in satışlarına ve Ether ETF'leri ile ilgili hayal kırıklığına bağlanabilir.

Ether arzında yaşanan artış "ultrasound" teorisini yerle bir etti

VIDEO:

Ethereum ağı, 2022 yılı boyunca kripto para ihraç mekanizmasının değişmesiyle sonuçlanan önemli yükseltmelerden geçti. Yapılan bu revizyon, ağı güvence altına almak için çıkarılan yeni Ether token'larının sayısında önemli bir azalmayı da beraberinde getirdi. Daha sonra arzın azaltılması için yakma çalışması başlatıldı.

Ethereum meraklıları, bu yeni plana "ultrasound parası" adını verdi. Bunun sebebiyse, 2023 yılının büyük bölümünde yakılan token miktarının basılan token miktarını aşması ve toplam Ether arzında bir düşüş yaşanmasıydı. Çoğu kişinin anlamlandıramadığı şey bu para politikasının doğası gereği öngörülemez olmasıdır. 

r6kJLSxO2bv2U3QeJiIhoUGK4JSK6TMxmC4xGabkNhNbbLrhcLrURERERDUYMt0REREREROTngP8P+FfYMPFBr4UAAAAASUVORK5CYII=

Eylül 2023'te ağ etkinliğinin azalması ve gas fee'lerin düşmesi sebebiyle token ihracında denklem tersine döndü. Ultrason.money'nin sağladığı verilere göre, yanma mekanizmasındaki aktivetinin azalmasıyla Ether arzı son 30 günde 30.064 artış gösterdi. 

Ethereum mekanizmalarının çalışmasında, işlemlere olan talebin azalması gibi durumlarda devreye girecek çeşitli tetikleyicilerin bulunmadığını belirtmek önemlidir. Sorunun bir ksımı, ağ tıkanıklıklarından kaynaklanan yüksek fee'lerden kaynaklanıyor. Bu problem, layer-2 ölçeklendirme çözümleriyle kısmen çözülebiliyor. 

Ethereum Vakıfları ve Vitalik'in satışları kötü etkiledi

VIDEO:

Arkham'ın verilerine göre, Vitalik Buterin ile ilişkili bir cüzdsan, son beş hafta içinde borsalara toplam değeri yaklaşık 6,4 milyon dolar olan 3.999 Ether gönderdiğini ortaya koyuyor. Bu durum, topluluk içerisinde spekülasyonlara yol açtı. 

7 Ekim'de yapılan son işlem, Ether'in büyük bir olasılıkla Bitstamp borası üzerinde fiat paralar ile swap'lendiğini gösteriyor. 0xD04daa65144b97F147fbc9a9B45E741dF0A28fd7 adresinde hala 57,2 milyon dolara eşdeğer 36.000 Ether bulunuyor.

Ethereum Vakfı da kısa bir sürede Uniswap aracılığıyla 1700 Ether'i 2,74 milyon dolar değerinde stablecoin ile swap'ledi. Bununla birlikte analistler, vakfın bu eylemlerinin çeşitli operasyonel harcamalar ve teşvikler ile ilgili olabileceğini öne sürdü. 

Ether vadeli işlem ETF'lerine olan talep azalıyor

VIDEO:

FTX saldırısı ile bağlantılı 175.496 Ether tutan bir cüzdan, varlıkların önemli bir kısmını THORChain'e taşıdı ve burada Bitcoin'in ERC-20 tokenize edilemiş vir versiyonu olan tBTC'ye dönüştürdü. Bu durum, THORSwap'in kolluk kuvvetleriyle yaptığı istişarenin ardından swap hizmetlerinin askıya alınmasına neden oldu.

FTX hacker'ının bu hamlesi ile ilgili birçok teori üretilebilir ancak Ether'i bir wrapped Bitcoin'e dönüştürmenin yüksek getiri dışında başka bir sebebi yok gibi görünüyor. Ether'in arzında yaşanan artışa karşın, Bitcoin'e karşı fiyat performansı Kasım 2022'den beri düşmeye devam ediyor. 

Ether, son 11 ayda Bitcoin'den %25,7 daha düşük performans göstererek ETH/BTC oranının 0,06 destek seviyesini aşmasına neden oldu.

Ether ETF'lerinin yakın zamanda Chicago Ticaret Borsası'nda (CME) ve Chicago Board Options Borsası'nda (CBOE) piyasaya sürülmesi beklenen etkiyi yaratmadı. 

Ether ile ilgili gelen olumsuz haberler, varlığın son zamanlardaki fiyat performansının da temel sebebi olarak görülüyor.

Sources


Article information

Author: Kelly Woods

Last Updated: 1697810521

Views: 698

Rating: 3.9 / 5 (89 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelly Woods

Birthday: 1962-11-20

Address: 565 Jones Flat, Tracyburgh, DC 69835

Phone: +4113996070120235

Job: Biologist

Hobby: Horseback Riding, Hiking, Mountain Climbing, Fishing, Cooking, Puzzle Solving, Role-Playing Games

Introduction: My name is Kelly Woods, I am a esteemed, expert, Adventurous, fearless, striking, spirited, persistent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.